Image
Sport

Svi Air Max 90 modeli koje je na NBA parketu nosio Thabo Sefolosha

 
20.09.2022.
0
Thabo Sefolosha u sezoni 2019/20. u dresu Houston Rockets

Kada pomislite na opremu za košarku, obično vam misli idu na patike za košarku.  Duboke, jake konstrukcije, dakle sve one osobine koje su potrebne korisniku za što efikasnije bavljenje tim sportom.
Ali švajcarski internacionalac poreklom iz Južne Afrike Thabo Sefolosha je u poslednjim godinama svoje karijere stvorio takvu naviku, da je prkosio svim „pravilima“ korišćenja odgovarajuće opreme za košarku tako što je koristio patike za trčanje – Air Max 90.

Thabo je bio konstantan defensive threat igrač za Oklahoma City, ali biva trejdovan za Atlantu i upravo nezgoda koja se desila tokom noćnog provoda i hapšenja koje je prouzrokovalo povredu budi u njemu prkos ali pre svega i pronalaženje modela koji mu je najviše odgovarao.

Svojim konstantnim igrama dobija ugovor od Nike-a koji mu donosi pristup NikeiD i PE (player exclusive) varijantama modela koji su neretko udobniji i kvalitetnije izrade od onih koje možemo naći u sneaker shopovima.

Ovo su samo neke od PE ili Limited varijanti Air Max 90 modela koje je Thabo nosio na kraju svoje karijere, i sigurno ga svrstavaju u sam vrh sneakerhead legendi koje su igrale na NBA parketima.