Sneakerville powered by BUZZ & TIKE Recap

Slide 1
Slide 1

Prvi festival patika u Srbiji – Sneakerville powered by Tike i Buzz, održan je 13. oktobra 2019. godine u Luki Beograd i za samo jedan dan okupio više od dvadeset hiljada ljubitelja i kolekcionara patika, sneaker kulture, umetnosti, muzike i sporta. Bio je to dan za pamćenje u svakom smislu te reči!

Red za ulazak na festival čekao se mnogo pre 11h, kada su kapije zvanično otvorene, a posetioci su na jednom mestu mogli da vide ponudu najvećih svetskih, ali i domaćih sportskih i modnih brendova koji su, zajedno sa sneaker konceptima TikeBuzz i Dunk Shop, ponudili širok asortiman limitiranih kolekcija i omogućili učešće u mnogobrojnim zanimljivim aktivacijama.

Buzz Workshop, Sneaker Hunt, Tike radionica sa najistaknutijim kolekcionarima patika, Nike Air Force 1 Custom Design samo su neke od zanimljivosti koje su mogle biti viđene u Luki Beograd na prvom festivalu patika u regionu.

Svojim prisustvom prvi Sneakerville uveličali su neki od najvećih kolekcionara patika, Marko Đorđević Maks StreetLifePetar MitrovićBoki Savićević,  Morse OneGears MofosMiloš Prodanov MadvillainLazar Labus, kao i gosti iz inostranstva – Danijel Kresko, Ivan Emi, Mili Khumara Filadendron. Oni su zajedno sa devojkama koje se bave izradom obuće, Lenom Canis ModusKatarinom Valterović i Katarinom Šikuljak, uz brojne druge zainteresovane posetioce, isprobali alate za kreiranje obuće, kombinovali delove patika i kreirali potpuno nove, mutant modele.

Posebna poslastica za istinske ljubitelje sneaker kulture bila je izložba dva najveća kolekcionara patika na ovim prostorima – Marka Đorđevića i Bojana Savićevića, koja je obuhvatala samo deo njihovih impozantnih kolekcija.

Dunja Jovanić, Sonja Vasić, Miloš Biković, Marina Ćosić, Tamara Ćosić, Edita, Bojan Perić i mnoge druge poznate ličnosti i influenseri takođe su svojim prisustvom uveličali prvi Sneakerville festival.

Ljubitelji patika imali su priliku da, u okviru Resell and Trade kutka, razmene modele sa drugim kolekcionarima, prodaju neke od svojih starih i kolekcije upotpune novim patikama, i da na to dodaju ponudu lokalnih brendova – Dechkotzar, Disciplina, Rope, Kobazz, Fake, Urban Design, Paar Socks Beowallz, koji su stajali „rame uz rame“ sa najpoznatijim svetskim brendovima.

Za odlično raspoloženje posetilaca tokom celog festivalskog dana bili su zaduženi DJ Rokam DJ Laki, ali i Cjofo Burazengija koji je svojim live uključenjima potpuno preneo fenomenalnu atmosferu koja je vladala toga dana. Nakon tombole, usledili su nastupi najaktuelnijih izvođača na domaćoj i regionalnoj sceni – Senidah, Sare Jo, Klinca, Fox-a i Surreal-a, koji su samo potvrdili da je Luka Beograd toga dana bila centar grada.