Image
Moda

Size? vraća Adidas Athen model iz „City Pack“ kolekcije

 
17.03.2022.
0

Sneaker store iz Velike Britanije size? opet vraća na scenu pomalo zaboravljeni klasik casual scene, model Adidas Athen. Nakon prethodnog black/yellow izdanja prethodne godine, ovoga puta su se odlučili da na police vrate retke Made in Japan varijante.

foto: @sptol na Tviteru

Adidas Athen model je jedan od ranijih izdanja „City Pack“ kolekcije lansirane 1968. godine. Iako su se te godine Olimpijske igre održale u Meksiku, model je dobio ime po Atini, kolevci Olimpijade.

Modeli iz kolekcije „Made in Japan“ su se proizvodili i prodavali isključivo u Japanu, krajem 20. veka, a jedan od najpoznatijih modela je bio u Purple/Citron kombinaciji sa kraja 90ih godina, pored te kombinacije boja, vraćaju se Red/Yellow, Red/Green i Blue/Green varijante.

Modeli Athen su izradnjeni od kvalitetne suede kože koja je postala sinonim za Originals modele Adidas brenda, prepoznatljive tri linije i Trefoil logo na imaju svoje uobičajeno mesto na gornjištu dok je gazište izradjeno od lepljive gume, materijala koja je svojevremeno bio dostupan samo kod modela namenjenih za Indoor sportove.

size? nije još najavio tačan datum izlaska ovog modela, ali ga najverovatnije možemo očekivati u Spring/Summer sezoni 2022. godine.