Image
Sport

SHAQ JE PRODAO PREKO 120 MILIONA PARI DEČIJIH PATIKA

 
05.07.2021.
0

Bivši NBA superstar, Shaquile O’Neal zna puno toga o košarci, ali se pokazalo da dosta zna i o sportskoj obući.

To je dokazao tako što je njegov brend prodao preko 120 miliona pari dečijih patika koje se mogu kupiti po vrlo pristupačnim cenama u Wallmart prodajnim lancima širom Amerike.

Šekova linija patika pogađa sasvim drugačiju ciljnu grupu u odnosu na ljubitelje, recimo Air Jordanki koje se prodaju po ceni od oko 200 američkih dolara.

Popularni Šek se fokusirao na patike koje su veoma pristupačne, po ceni od $12.70, odnosno $67.99 za njegovu Reebok Shaq Attack liniju patika.

Sve njegove patike su po cenovnom rangu mnogo niže od Air Jordan linije, i na taj način omogućava deci da lakše dođu do svojih košarkaških patika.

Ovo nije prvi Šekov potez na tržištu patika, naime 2004. godine je ušao u partnerstvo sa Payless ShoeSource kako bi prodavao svoje Dunkman Athletics patike za čak manje od $40. Ta njegova linija patika uključuje SHAQ ZIP –UP i SHAQ RETRO HIGH-TOP modele koji su veoma brzo rasprodati po online shopovima kao i u Wallmart prodavnicama širom zemlje.

Iako neki kritičari nisu baš oduševljeni Šekovim modelima za široke narodne mase, četvorostruki šampion NBA lige se uopšte ne osvrće na blage prozivke i nastavlja da razvija svoj biznis, čime pokazuje da poseduje i odlične poslovne veštine, a ne samo veštine kojima je lomio protivnike na parketu.

Šek je jednom prilikom na svom Facebook nalogu odgovorio svima koji nisu bili entuzijastični oko njegovih linija patika:

’’Smejte se koliko hoćete, Shaq brend je prodao preko 150 miliona pristupačnih patika za decu u Wallmartu’’.

Izvor: blackbusiness.com

Foto: wundef.com