Image
Moda

NIKE CORTEZ SLAVI 50 GODINA POSTOJANJA

 
02.02.2022.
0

Posle pola veka postojanja Nike Cortez modela sledi saradnja Nike X Sacai gde možemo videti prepoznatljiv Sacai dizajn.

Nike Cortez silueta proslavlja svoj 50-i rođendan. Dizajniran i razvijen od strane Nike suosnivača Bill-a Bowermana, silueta pod nazivom Cortez je prvobitno bila objavljena kao model koji je namenjen trkačkim stazama, a sve je to bilo usklađeno sa Olimpijskim igrama 1972.godine. Od tada, model je evoluirao u casual favorit, a posebno usvojen kao deo ’uniforme’ ulične kulture Los Angeles-a.


Kako CORTEZ ove godine proslavlja pola veka svog postojanja, Nike kompanija planira, ne samo da nas podseti na neke kultne boje ovog modela, već da igru podigne na viši nivo, uz pomoć nekih vrlo značajnih saradnika, kao sto je SACAI, koji je poslednjih godina odgovoran za neke od najpoželjnijih kolaboracija kompanije Najki. Sole Collector izvori potvrđuju da je saradnja Nike X Sacai na putu, a na fotografijama možemo videti prepoznatljiv Sacai dizajn sa detaljima kao što su dupli jezici na patici, duple pertle, dupli Swoosh logotip i izraženi višeslojni, takođe duplirani, đonovi koji su izbačeni u predelu pete, što smo do sada mogli da vidimo na modelima LDWaffle, Blazer i Vaporwaffle, a za ovaj slavljenički model je, na iznenađenje svih nas, dodat još jedan detalj u vidu ZOOM komore u prednjem delu đona koji je preuzet iz nekih savremenijih Najkijevih modela, kao što su Alphafly i Air Zoom Type.

Pored toga, Najki takođe ima i Cortez projekte sa Union-om iz Los Angeles-a koji će takođe upotpuniti ovogodišnje slavlje CORTEZ siluete.

Izvor: solecollector.com