Image
Zabava

TOP 10 LISTA NAJBOLJIH NIKE ‘HALLOWEEN’ PATIKA

 
15.11.2021.
0

Pogledajte najboljih 10 Nike patika za Halloween.

Svake godine kada stignemo do meseca oktobra, ‘sablasna’ sezona stupa na snagu u potpunosti. TV kanali u suštini ne emituju ništa osim filmova za noć veštica, internet objavljuje beskrajan niz meme-ova, a što je nama najvažnije, poznati proizvođači patika počinju da objavljuju modele čija je inspiracija upravo ‘halloween’.

Dok šareni kostimi i i ukusni slatkiši privlače većinu pažnje tokom ovog praznika, morali smo da pokažemo malo ljubavi i prema sneaker zajednici. Od tema Fredi Krugera do Džejsona i patika isprskanih krvlju, u nastavku pogledajte najbolje patike koje su inspirisane ‘halloween’ tematikom.

10. Nike Air Max 95 ‘Halloween’

Year released: 2014.

Ovaj model objavljen 2014. zajedno sa Air Max 90, ima jasnu tematiku nego što se na prvi pogled vidi-gornjište od platna, print slona, i tkanje gaze nalik na mumije. Detalji koji dodatno ovaj Air Max dovode na listu najboljih patika sa halloween temom su definitivno delovi na gazištu i gornjištu koji svetle u mraku, logotip izbočenog oka na jeziku, kao i uložak sa crvenim prugama.

9. Nike Dunk Low PRM ‘Halloween’ 2021

Year released: 2021.

Ovu godinu polako privodimo kraju, a u glavi i dalje odzvanja DUNK, DUNK, DUNK… Kada konkretno pričamo o ovom, skoro da može da prođe kao Jordanov dobro poznati colorway ’SHATTERED BACKBOARD’, ali ipak razliku prave grafički detalji na gornjuštu, kao i đon koji svetli u mraku. Ovo izdanje svakako ne preteruje sa tematikom, što može da bude veoma izazovno kada se radi o dizajnu za noć veštica.

8. Nike SB Dunk High ‘Vorhees’

Year released: 2007.

Za razliku od Dunk SB Low inspirisanih Fredi Krugerom, koje nikada nisu ugedale svetlost retail polica, ovaj Dunk High inspirisan filmom ’PETAK 13.’ zvanično je objavljen 2007. godine. Crvena antilop koža koja prekriva veći deo gornjišta predstavlja krvlju natopljene avanture Jasona Voorhees-a, dok potpuno beli deo u predelu pete predstavlja njegovu dobro poznatu hokejašku masku. Ovo je svakako jedan od najpopularnijih releaseova za noć veštica.

7. Nike Air Force 1 Low ‘Frankenstein’

Year released: 2006.

Gornjište od lakovane kože, šavovi u predelu prstiju i metalik sivi swoosh logotip svakako upućuju na lik Frankenstein-a, bez mnogo razmišljanja. Ovo izdanje iz 2006.godine definitivno je osvojilo mnoge sneakerheadove i ostaje jedno od najtraženijih izdanja sa ovom temom.

6. Nike LeBron 13 ‘Horror Flick’

Year released: 2015.

Iako je tehički ovaj par izašao posle Noći veštica 2015.godine, njegov dizajn poprskan krvlju, odaje jasne sablasne vibracije. Zvanični nadimak ovog izdanja je ’Horror Flick’, a za inspiraciju je opet poslužio film ’Petak 13.’ i Jason Vorhees u koga se Lebron maskirao za Noć veštica pre utakmice Lakersa 31.oktobra prošle godine.

5. Nike SB Dunk Low ‘Mummy’

Year released: 2021.

Nike SB objavljuje patike za Noć veštica i horor tematiku od svojih davnih dana, a ove godine je napredak očigledan. Ovogodišnje izdanje pod nazivom ’MUMMY’ ima gornjište izrađeno od platna sa grubo sečenim ivicama nalik na zavoj za mumificiranje, kao i đon koji svetli u mraku i grafiku oka u predelu pete. Nije baš grail nivo kao što je izdanje Fredi Krugera, ali je svakako jedno od sablasnijih ovogodišnjih izdanja.

4. Off-White x Nike Blazer ‘All Hallows Eve’

Year released: 2018.

Off-White x Nike je na početku bilo nešto revolucionarno u sneaker zajednici, ali moramo priznati, polako počinje da bude nešto pomalo dosadno. Kada se prošle jeseni pročulo da dizajner Virgil Abloh objavljuje još dosta modela, pojedincima je ’pao mrak na oči’.  Međutim, ovo izdanje sa krem gornjištem i narandžastim swoosh logotipom u Off-White stilu izgleda jako lepo i to ne možemo zanemariti.

3. Nike Air Force 1 Low ‘Halloween’

Year released: 2005.

Lakovana koža na Air Force 1 je trend koji treba da se vrati. Jedini problemi koji mogu da se jave su skuvane noge posle sat vremena nošenja, kao i izlomljeni materijal na prevoju patike. Postoje dve verzije ovog modela, iz 2005. i 2006.godine, i ako volite koje su bojama podeljene na pola, ovo je jako kul izbor za vas. Sigurno ste iznenađeni da se Vaš omiljeni reper ili NBA zvezda još uvek nisu pohvalili ovim izdanjem.

2. Nike SB Dunk Low ‘Day of the Dead’

Year released: 2006.

Ovao izdanje je najveći ’fu*k you America’ ikada. Patike su puštene u prodaju 2006. godine i bile su dostupne samo u Meksiku i Kanadi, što ih je odmah učinilo ’GRAIL-om’ u Americi. Svakako, deo te logike ima smisla jer je model inspirisan meksičkim praznikom ’Dia de Los Muertos’, za koji možemo da kažemo da je sličan kao Noć veštica. Ali Kanada? Nikada nećemo saznati odgovor. Bilo kako bilo, dizajn ovog modela je vrlo polarizovan. Danas ovaj šareni Dunk sa printom kostura po gornjištu, na resell tržištu vredi i do $1500.

1. Nike SB Dunk Low ‘Freddy Krueger’

Year released: 2006.

Verovatno jedan od najvećih Nike SB Dunk izdanja svih vremena, i nije bilo drugog načina da završimo ovu listu. Zbog problema sa autorskim pravima, Freddy Krueger Dunk je jedan od najređih SB-a na svetu, a svojim izgledom oponašaju serijskog ubicu iz serije filmova u Ulici brestova. Zelene i crvene pruge na gornjištu patike odgovaraju džemperu ubice, braon slojevi ožiljcima na njegovom licu, a srebrni swoosh logotip simbolizuje njegovu rukavicu sa sečivima. Kada na sve ove detalje dodate i jezive tragove krvi, sve to ovo izdanje čini savršenim omažom nezaboravnom negativcu. A zbog retkosti ovog Dunk-a, vaše snove neće proganjati samo čuveni Freddy Krueger, već i činjenica da verovatno nikada neće posedovati ovaj par.

Izvor: complex.com