Image
Zabava

7 NAJČUDNIJIH PATIKA KOJE SU IKADA KROČILE NA NBA PARKET

 
29.11.2021.
0

Pogledajte 7 neverovatnih košarkaških patika ikada!

Za ovih 7 modela stvarno nema nikakvih izgovora. Od Kobijevih Adidas ’TOASTER-a’, do ’Dada SPINNER-a’ koje je svojevremeno ponosno nosio Latrell Sprewell, rangiraćemo ove patike koje smo možda nekih davnih dana i posedovali, ali kao što je svima poznato, nismo uvek bili u mogućnosti da biramo, tako da nam svi ovi modeli nekada i nisu bili tako ružni, možda nisu ni sada jer možda sa sobom nose neku emotivnu vrednost, bilo kako bilo, u nastavku ćemo rangirati ove patike prema stepenu atraktivnosti, tj. neatraktivnosti.

7. CONVERSE ‘WADE 1’

Pre nego što je prešao u kineski brend pod nazivom Li-Ning, bivša NBA zvezda Dwyane Wade je sa brendom Converse sastavljao neke zaista na oko neprivlačne modele patika, a silueta ‘WADE 1’ je i te kako uznemiravajuća, što otkriva i njegovo psihičko stanje više nego što bi on želeo da prizna. I, da, postoji neka čudna vrsta sadomazohizma u ovim patikama, sa čime bi se složilo više od nas nekoliko, da posle dizajniranja ovakvih patika treba otići do lokalnog farmaceuta po neki recept. Wade-ova lozinka? –Definitivno LI-NING.

6. CHRIS WEBBER DADA ‘C4’

DADA je u svoje vreme izbacila neke užasne košarkaške patike. Brend i dalje nekako uspeva da nagomila brojke u Japanu, al isa sigurnošću možemo reći da je DADA kompletno izumrla u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Model Chrisa Webbera ’C4’ je jedan od modela koji je eksplodirao američkim tržištem, a ovaj model iz 2004. godine sa svojim srebrnim detaljima je definitivno pretio trajnim poremećajima vida.

5. SHAQUILLE O’NEAL’S REEBOK ‘PREACHER’

Za ovaj model popularnog ŠEKA, ne postoji dovoljno pokajanja na ovom svetu. Vidljiv ’HEXALITE’, preglomazna estetika i detalji koji u vidu ljudskih kostiju spajaju đon i gornjište, ukazuju na to da je Reebok ’PREACHER’ imao ozbiljnu skoliozu, a možda i još koji deformitet. Shaq je ovim patikama gazio protivnike na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.godine, gde je Dream team uspeo da kući odnese zlato, uprkos tragikomičnoj situaciji na nogama Shaquille O’Neal-a.

4. AIR JORDAN XVI

Air Jordan XVI izgleda kao neki demonski crtež koji je Vaš bivši cimer nažvrljao pre nego što je preko njega topio sveće i pokušao da kontaktira mrtve. Odlepite kožni štitnik preko pertli i očekujte da iz gornjeg dela patike kreće da izlazi neka nedefinisana želatinasta masa (uz prigušene zvuke onih koji su ovo platili $250). Konačno patike sa kojima satanisti mogu da šutnu koju trojku. Razbijte ’Ouija’ tablu i obavestite ih.

3. LATRELL SPREWELL DADA SUPREME ‘SPINNER’

Instaliranje rotirajućih felni od 24 inča na točkove vašeg automobila je bio jedan od načina da ostanete ’single’ dvehiljaditih godina, ali to očigledno niko nije rekao Latrell-u Sprewell-u. Popularni ’Spree’ je toliko bio oduševljen tom idejom da je odlučio da taj dizajn prenese na svoje patike. Nismo sigurni oko koje planete se Latrell trenutno okreće, ali čovek je 2018. izbacio retro izdanje ovog modela. ZAŠTO I KO JE TO DOZVOLIO?!

2. Air Jordan XV

Ako ste u Jordan timu, nema puno smeća, ali je Air Jordan XV izuzetak. Model inspirisan borbenim avionom, AJ 15 je trebalo da odleti pravo u neke planine. Dizajnirane ubrzo nakon Michael-ovog drugog penzionisanja, neko je očigledno mislio da će ovo biti dovoljno da ga zauvek zadrži van košarkaškog terena. Najklaustrofobičnija patika svih vremena.

  1. ADIDAS ‘KOBE II’

Da, pogodili ste, Adidas ’KOBE 2’ je najčudnija patika svih vremena. Pod nadimkom ’THE TOASTER’, patika je zabila nož u Kobijev ugovor sa Adidas brendom, i napravila dugotrajne rane za Adidasovo nasleđe u NBA ligi. Patike su napravljene u saradnji sa Audijem, koji je za nacrt i dizajn iskoristio njihov sportski automobil ’TT’. Model ’KOBE 2’ je posle mesec dana završio u Adidasovim Outlet radnjama, a sam Kobe je očigledno prezadovoljan dizajnom, prestao da ih nosi na sred sezone 2001-02.

Izvor: Sneakerfreaker