Image
Zabava

HIGHSNOBIETY Best OF 2021

 
27.12.2021.
0

Pogledajte 10 najboljih modela patika u 2021.godini po izboru portala Highsnobiety!

Ponovo je došlo to doba godine. Kako je 2021. bil izuzetno teška i naporna što se tiče sneaker industrije koja je već mnogo pretrpela zbog celokupnog svetskog stanja i pandemije, kao i zbog ekonomskih uticaja, neka izdanja su bila otkazana, dok su pojedini modeli stizali sa zakašnjenjem. Bilo kako bilo, vreme je da se upustimo u zabavu i osvrnemo se na godinu koja je gotovo iza nas, pa ćemo sa vama podeliti 10 najboljih modela u 2021.godini po izboru portala Highsnobiety:

10. Kiko Kostadinov ASICS GEL-Quantum Levitrack

NE samo da zaslužuju mesto na ovoj listi zbog svoj agresivnog i futurističkog izgleda, već i zbog udobnosti koju pruža. Kostadinov je oduvek imao veštinu da performanse pretvori u life-style, i ovo je definitivno njegov najpolarizovaniji dizajn, ali nas u sledećoj godini očekuje još više od ovoga.

9. Auralee x New Balance 550

Ovogodišnja saradnja sa Auralee je nešto izvrsno što je moglo da se desi brendu New Balance. Ne samo što je ovo bila eksluziva za Japan, već je i prigušena boja donela nešto novo što ovaj model do sada nije video.

8. Patta x Nike Air Max 1

Patta je imala vrlo jaku godinu koja je završena Air Max modelima. Kako je Patta ponovo uspela da osmisli klasik koji se od originala ne udaljava previše, Air Max 1 ‘The Wave’ je lako našao put do ove liste.

7. Bad Bunny x adidas Originals Forum Low

Kada je u pitanju popularnost koja dominira sneaker zajednicom, Adidas Originals se poslednjih godina bori sa New Balance-om i Nike-om, i to nije tajna. Saradnja sa Bad Bunny-em se pokazala kao odlična prekretnica za Adidas, a StockX podaci pokazuju da je to bio najbolji Adidasov drop, ako izuzmemo Yeezy modele.

6. Joe FreshGoods x New Balance 990v3

Ko bi rekao da zelena, plava i braon tako dobro idu zajedno? Joe FreshGoods je očigledno to znao pre nas, i zato se na ovoj listi nalazi New Balance 990v3. OVa varijanta možda nije svima omiljena, jer imamo dosta varijacija na ovu temu, i izbor je zaista težak, ali se ovaj divlji kolorit stvarno izdvaja od ostalih.

5. COMME des GARÇONS x Nike Air Foamposite

Ko bi rekao da zelena, plava i braon tako dobro idu zajedno? Joe FreshGoods je očigledno to znao pre nas, i zato se na ovoj listi nalazi New Balance 990v3. OVa varijanta možda nije svima omiljena, jer imamo dosta varijacija na ovu temu, i izbor je zaista težak, ali se ovaj divlji kolorit stvarno izdvaja od ostalih.

5. COMME des GARÇONS x Nike Air Foamposite

Air Foamposite u kolaboraciji sa Comme des Garconsje monumentalan u smislu da su se dva ekstremno suprotna sveta sudarila prilikom izrade ovog modela. Comme des Garcons je dodao luksuzni dodir patici koja je već poprilično voljena zbog svog robusnog oklopa, otpornog na sve vremenske prilike. Suptilne izmene na peni koja čini gornjište ovog modela, u potpuno crnoj ili beloj boji, podižu Foamposite na viši nivo.

4. adidas YEEZY Foam Runner

Što se tiče dizajna Kanye West-a, Foam Runner u potpunosti oličava ono što Yeezy predstavlja. Još jedan ’masterclass’ popularnog Ye-a o tome kako bezbedno ugraditi potpuno novi dizajn u sneaker kulturu.

3. A Ma Maniere x Nike Air Jordan 3

Tehnički, prvobitno planiran kao model namenjem samo ženskoj populaciji, tako savršeno napravljen i uklopljen da su odmah apsolutno svi poželeli par za sebe. Estetski jako prijatna patika pokorila je celu planetu, i sa razlogom se našla na trećem mestu ove liste.

2. Off-White™ x Nike Air Jordan 2

Nike Air Jordan 2 je obično jedan od najmanje voljenih modela sa potpisom Micheal Jordana, pa je ovako visoko rangiranje pomalo začuđujuće. Ali, Off-White saradnja ipak zaslužuje ovo mesto iz nekoliko razloga. Prvo je objavljivanje ove patike neposredno pre tragične smrti Virgila Abloh-a, i to se definitivno ne može potceniti. Drugo i još važnije jeste trud koji je Virgil uložio u dizajn ovog modela. Lažne pukotine na midsole-u, preuzete su iz arhivskog para Michaelovog ličnog para, a činjenica da se ni jedan dizajner ne bi uhvatio za ovu patiku je definitivno jedna od smelijih stvari. Svakako jedno od bitnijih izdanja 2021.godine.

1.   New Balance 2002r “Refined Future” (Protection Pack)

Ni jedno ovogodišnje izdanje nije ni blizu uspehu koji je ‘Refined Future’ New Balance 2002r postigao ove godine. Ovaj pack u tri boje koje je nemoguće rangirati, bio je general release, čineći neodoljivu reakciju još iznenađujućom. Odmah se svuda rasprodao i dominirao je ovogodišnjim instragram feed-ovima i mnogo nakon puštanja u prodaju.

Izvor: highsnobiety.com