Image
Kolekcionari

Pogledajmo šta je sve novo na 37. modelu Air Jordan nasleđa

 
12.07.2022.
0

Pred nama je 37. iteracija Air Jordana, a zvanično je i otkriveno šta je sve novo a šta već poznato na najnovijem poglavlju najpoznatijeg nasleđa u istoriji sportske obuće.

Osim što na prvi pogled možete da prepoznate uticaj Air Jordan 7 modela, i trideset godina starih detalja na đonu, kao šaru na gornjištu, Air Jordan 37 je prepun novih i inovativnih tehnologija, čto je sasvim očekivano za današnje vreme i današnje superstar igrače poput Luke Dončića, Jaysona Tatuma i mnoge druge.

Pre svega, dizajn Air Jordan 37 je usresređen na na studiju Nike Sports Research Lab-a o tri faze skakanja: za takozvanu ’crash’ fazu, na peti je dodat kalup od termoplastičnog poliuretana (TPU plate) koji oblaže ’Formula 23’ pena koja je dizajnirana tako da bude što manje težine, a da ima što bolju reakciju. Za ’load’ fazu, ili fazu opterećenja, koje predstavlja prenos pokreta sa pete na sredinu stopala, iskorišćena je potplata od ugljeničnih vlakana koja pruža podršku po sredini đona. Naravno, tu je i ’launch’ faza koja je jako bitna i njome upravlja ’Zoom Air’ tehnologija koja se prostire punom dužinom đona.

Samo gornjište je poprilično prozračno, a redukovana konstrukcija koristi sistem pletenja pod nazivom Leanoweave, koji je inspirisan zapadno-afričkim stilovima pletenja korpi, što je bio deo inspiracije i na Air Jordan 7 modelu u pojedinim detaljima, a kompletna slojevita struktura patike nastavlja primarnu ideju i pozajmljenu Huarache inspiraciju.

Air Jordan 37 će septembra ove godine svoju premijeru dočekati u ’Beyond Borders’ colorway-u, dok se na jesen očekuje, verovatno popularnija kombinacija boja, pod nazivom ’Hare’.