Image
Zabava

ADIDAS VRAĆA KOBE BRYANT PATIKE

 
11.02.2022.
0

Patike koje je nosio jedan od najboljih košarkaša ponovo se vraćaju!

Adidas planira da ponovo objavi dva modela patika koje je Kobe Bryant nosio dok je bio pod ugovorom nemačkog proizvođača sportske opreme tokom kasnih 1990-ih i ranih 2000-ih, kažu za Complex izvori upoznati sa planom predstojećih modela brenda.

Ove godine je u planu ’KOBE 1’ koje je Kobe nosio u sezoni 2001.godine, kao i ’EQT ELEVATION’ koje je nosio 1997.godine, tokom svoje prve sezone u NBA ligi.

Nakon tragične smrti jednog od najboljih košarkaša najjače košarkaške lige na svetu, povelo se dosta polemike o modelima patika koje je nosio u svojoj igračkoj karijeri, te neki ljubitelji sneaker kulture smatraju da Najki, kao brend sa kojim je Bryant najviše sarađivao, nije učinio dovoljno da njegove patike budu dostupne, pa kako je njegov ugovor sa Najkijem istekao, još uvek se čeka odluka porodice da li će saradnja biti uopšte nastavljena.

Dok je zvezda LA Lakersa Kobe Bryant još bio živ, sa Najkijevim ugovorom, Adidas je vratio njegove modele s početka blistave karijere, ali bez korišćenja njegovog imena. Čini se da brend zauzeti sličan pristup za nadolazeće retro modele, pa će se u prodaji naći bez njegovog imena ili logotipa. Kao i na prethodnim retro modelima, ’KOBE 1’ će se zvati ’CRAZY 1’, a ’EQT ELEVATION’ će se u prodaji naći pod nazivom ’CRAZY 97 EQT’.

Osim neke vrste partnerstva sa nasleđem koje je Bryant ostavio iza sebe, Adidas će verovatno probati da izbegne previše eksplicitna pominjanja košarkaške legende pri lansiranju ovih retro izdanja.

Dokument Adidasa koji je pregledao Complex, pokazuje da Adidas planira objavu dve verzije modela ’CRAZY 97’ za NBA ALL STAR utakmicu koja će se održati u februaru ove godine. Simbolično, taj model ima poseban značaj za taj događaj- Kobe ih je nosio na takmičenju u zakucavanju 1997.godine u kome je odneo pobedu, a te godine je ALL STAR utakmica održana u Klivlendu, kao što će to biti i ove godine. Jedna verzija će biti OG (u kombinaciji ljubičaste i žute boje- GY4520), dok će druge biti u kombinaciji plave i narandžaste boje koje nose inspiraciju ALL STAR utakmice 1997.godine (GY9125).

U istom dokumentu se navode i dva predstojeća izdanja ’CRAZY 1’ modela, Bryant-ove glomazne patike inspirisane Audi-jem TT. OG izdanje pod nazivom ’SUNSHINE’ se pominje kao izdanje planirano za april 2022.godine (GY3808), povezanim sa McDonald’s All-American Game događajem svih zvezda za srednjoškolce, a drugi planirani colorway ove siluete je ’STORMTROOPER’ u OG belo-crnoj kombinaciji (GY3810).

Kobe Bryant je potpisao ugovor sa Adidasom 1996.godine, postavši vrhunski sportista u brendu pre nego što je njegova profesionalna košarkaška karijera uopšte počela. nakon isteka ugovora, novi ugovor je sklopio sa Najkijem 2003.godine, nakon ’FREE AGENT’ sezone u kojoj je nosio širok repertoar brendova i modela. Ostao je Najki sportista do kraja svoje profesionalne karijere pa i kasnije, gde je učestvovao u nezaboravnim reklamama i kampanjama tokom svog mandata u Swoosh-u.

Izvor: Complex.com