Image
Moda

Parley predstavio novu kolekciju u saradnji sa Adidas-om

 
31.03.2022.
0

Parley je neprofitna ekološka organizacija koja se bavi zaštitom okeana, osnovana 2012. od strane Cyrill Gutsch-a.
Saradnja sa Adidas-om počinje još 2015. godine, kada su na samitu Ujedinjenih Nacija otkrili Ultraboost model recikliran od materijala mreža koje su se koristile za ilegalan lov u vodama okeana. Samim tim su pokazali spremnost na saradnju i započeli koncept koji se preneo na serijsku proizvodnju obuće napravljene od recikliranih materijala.

Posle flertovanja sa konstrukcijama mnogih performance modela kao što su 4D ili Ultraboost modeli, ovoga puta Parley se odlučio za malo klasičnije varijante. U novoj kolekciji se nalaze klasici poput Superstar, Stan Smith, Forum Mid, Nizza i ZX8000 modela, a i do 50% recikliranog materijala je korišćeno za konstruisanje ovih modela.

Parley x Adidas od recikliranih materijala
Superstar Parley
Release date: Spring 2022
Code: GV7615
Price: 120$

Superstar Parley donosi sve ono što dobijate uz klasičnu varijantu, ali ovoga puta uz male izmene u strukturi materijala. Strap na delu pete i materijali na jezičku patike su napravljeni od konca recikliranog od materijala pronadjenog u okeanu a gornjište je napravljeno od sintetičkih materijala. Gumeni toebox i đon su obojeni u tamnije nijanse da bi patika imala vintage look dok se unutar gazišta nalazi kućište sa boost penom za povećanu udobnost.

Stan Smith Parley
Release date: Spring 2022
Code: GV7614
Price: 120$

Stan Smith se vraća u starom obliku opet, klasična silueta sa dodatkom strapa od recikliranih materijala na delu pete skoro i da ne menja klasičan vibe ovog modela. Stan Smith varijanta takođe dolazi sa boost komorom u delu pete za povećan komfor, i biće idealan izbor za letnje dane koji dolaze.

Forum Hi Parley
Release date: Spring 2022
Code: GV7616
Price: 120$

Za one koji vole košarku, ali žele nešto za svakodnevno korišćenje, tu je Forum varijanta. Vintage look 80ih i prepoznatljivi strap na delu pete je nešto što ovaj Forum model izdvaja od ostatka. Gornjište je napravljeno od mešavine sintetičke kože i Primeknit materijala, koji dodatno smanjuju težinu modela i povećavaju ventilaciju stopala u toplijim danima koji dolaze.

ZX8000 Parley
Release date: Spring 2022
Code: GV7618
Price: 120$

Klasični runner sa kraja 80ih se ovoga puta pojavljuje u drugačijem obliku. Vibrantne I jake boje su zamenile pastelni tonovi, kao i drugačiji materijali. 50% tkanja gornjišta je iskorišćeno od reciklirane plastike iz okeana, dok 50% od ostalih materijala izradjenih za konstrukciju patike su zapravo reciklirani otpad pronađen na obalama plaža, obala i naseljenih područja na moru. U delu gazišta se nalazi Boost komora za povećanu udobnost.

Nizza Hi Parley
Release date: Spring 2022
Code: GV7617
Price: 120$

Još jedan klasik u vidu Nizza HI modela se nalazi u kolekciji. Savršen izbor za one koji žele nešto više od vintage izgleda. Pastelni tonovi i laka uklopivost karakterišu ovaj model. Strap od recikliranih materijala na delu pete i gornjište od sintetičkog vlakna su odlike ovog modela, za razliku od gazišta izradjenog od gumene legure na običnom Nizza modelu, Parley varijanta donosi povećanu udobnost u vidu Boost komore u delu pete.