Image
Moda

Pyer Moss x Reebok Experiment 4 ‘Emergency’

 
22.11.2021.
0

Nova limitirana serija modnog brenda Pyer Moss i Reebok-a najavljuje EXPERIMENT 4 ‘EMERGENCY’ model, dizajniran od strane Kerby-Jean Raymonda.

Modni brend Pyer Moss i Reebok se ponovo povezuju, a za sledeću saradnju najavljen je EXPERIMENT 4 ‘EMERGENCY’ model, dizajniran od strane Kerby-Jean Raymonda, osnivača i kreatora luksuznog PYER MOSS brenda koji od svog osnivanja 2013.godine nastavlja da pruža neiscrpan izvor inspiracije za mnoštvo Afro-američkih dizajnera, koji su krenuli njegovim stopama.

Silueta pod nazivom EXPERIMENT 4 ‘EMERGENCY’ koja je urađena na bazi Reebok Instapump Fury modela, kreirana je u tri sloja. Prvi deo je đon, čija je osnova TRAIL kontrukcija koja pomaže i pruža podršku pri hodanju ili trčanju po neravnim trail terenima, a u istom maniru je postavljen i ‘blatobran’ napravljen od gumirane kože, koji ima ulogu da zaštiti prednji deo gornjišta od uticaja prljavštine i ostalih stvari koje mogu dovesti do flekanja i prljanja gornjišta patike.

Drugi deo se sastoji od razdvojenih delova pete i prstiju, bočnih i medijalnih strana koje su izrađene od luksuznih pletenih materijala sa profilisanim sadržajem, a treći i poslednji deo patike predstavlja oblast koja se nalazi ispod prva dva sloja i ima ulogu pružanja dodatne udobnosti pri nošenju patika. Taj deo sadrži dekonstruisane i mekane materijale za unutrasnju i spoljasnju stranu jezika, kao i unutrasnju postavu, tj. sve delove koji dolaze u kontakt sa korisnikom.

Kako je na silueti izostavljen Insta Pump sistem zatezanja patike, ove dolaze sa sistemom koji na mestu pertli sadrži lastiš kojim gornjište možete da zategnete onako kako vama odgovara i kako vam je udobno, a potom učvrstiti takozvanim ‘lockerom’, kako se patike pri hodanju ne bi olabavile.

Vizuelna prezentacija ovog modela se oslanja na tonove koji su u isto vreme i neutralni i blistavi. To možemo primetiti kroz različite nijanse sive boje koje vode do mrežastih baznih slojeva, dok su detalji sa prednje strane vrlo upadljivi u drečavo-narandžastoj boji, pa prema svemu sudeći možemo doći do zaključka da je u dizajnu ovog modela postignut dobar koloritni balans.

Možemo očekivati da će PYER MOSS x REEBOK EXPERIMENT 4 ‘EMERGENCY’ prvo biti ekskluzivno dostupan na PyerMoss.com, a takođe će određena količina ovog limitiranog modela biti dostupna i na Reebok-ovom oficijalnom sajtu.

Očekivana retail cena će biti $250.

Izvor: sneakerfiles.com