Image
Kolekcionari

Notorious B.I.G. x Air Jordan 13

 
31.01.2023.
0

Christopher Wallace, poznatiji kao Notorious B.I.G. koji je tragično preminuo 9.marta 1997. godine u svojoj dvadeset četvrtoj godini, tokom godina je dobijao razne počasti za kratkotrajnu, ali upečatljivu profesionalnu karijeru repera.

Ovog puta, Jordan brend je uputio takav jedan pozdrav palom Bruklincu 2017.godine za njegov 45. rodjendan.

Specijalno izdanje Air Jordan 13.

Nike je zvanično objavio da ce zajedno sa Memorijalnom fondacijom Christopher-a Wallace-a, učestvovati na aukciji 23 para ekskluzivnog izdanja Air Jordan Retro 13 u čast Notorious B.I.G.

Domaćin ovog događaja biće Sotheby’s poznata aukcijska kuća, a sve kao deo proslave Jumpman porodice i Jordan 20 23. godine.

Ove godine Hip-Hop takođe proslavlja 50. rodjendan, pa je sve uklopljeno kao dobra osnova za ovu neobjavljenu kolaboraciju.

’’Ovaj Air Jordan 13 je reinterpretiran da proslavi nasjeđe Notorious B.I.G.-a, nekoga ko je posegnuo za zvezdama, imao najsmelije snove, sa radnom etikom da to podrži’’, objasnio je Reggie Saunders, Vice President marketinga u Jordan brendu.

Na prvi pogled, Notorious BIG Jordanke izgledaju kao i standardne verzije Majklovog 13. signature modela, ali bliži pogled na patike otkrivaju nešto drugačiju sliku.

Najočigledniji naklon Bigiju stiže u obliku njegove siluete na jeziku patika.

Sock-line ima klasičan crveno-crnu kariranu flanel šaru, stil koji je sinonim za Bigija tokom njegove karijere.

Nije iznenađujuće da su ljudi iz Jordana iskoristili dva seta tekstova koji se povezuju sa njim, i nalaze se sa unutrašnjih strana jezika- ’’It was all a dream’’ i ’If you don’t know, now you know’’ iz hita pod nazivom ’Juicy’ iz 1994.godine.

Sotheby’s online aukcija će trajati do 3.februara, a vrednost patika se procenjuje između $2.300 i $5.200, međutim, ponude kreću od jednog dolara.

Prihodi ovog partnerstva koristiće Memorijalnoj fondaciji Christopher Wallace-a koja ima za cilj da osnaži mlade u centru grada pomoću obrazovnih instrumenata za učenje, sponzorstava i mentorskih programa i kampanja unutar zajednice, sve u skladu sa njihovim motoom- Think B.I.G ‘Books Instead of Guns’.

Via sneakernews