Image
Sport

Nike Play New

 
23.06.2021.
0

Nike kampanja pod nazivom „Play New“ poziva sve zainteresovane da upoznaju sport na potpuno drugačiji način. Promoteri kampanje, poznata košarkašica Sabrina Ionescu, atletičarka Dina Asher-Smith, paraolimpijski atletičar Blake Leeper, kao i pevačica Rosalía, na jedinstven način predstavljaju zanimljivu stranu sporta kroz sreću, inspiraciju, izdržljivost i otkrivanje granica. U promotivnom videu kampanje oni šalju snažnu motivacionu poruku i ističu kako prepreke nisu vredne odustajanja od zacrtanog cilja, da kroz sport zapravo testiramo svoje mogućnosti, ali i da sport treba da sagledamo na potpuno drugačiji način. 

Igra je sreća.

Igrati znači osećati radost, zadovoljstvo i slobodu. Osetite potpuno drugačiji doživljaj igre i dozvolite sebi da se prepustite i uživate u tome što radite. Radost je savladavanje svakog zacrtonog ličnog cilja, radost nije samo pobeda. 

Igra je inspiracija 

Kroz sport upoznajemo naše telo, njegove granice, moć kretanja, brzine i eksplozivnosti, a na taj način sport nam omogućava da radimo na ličnom razvoju. Naše telo i svaki korak koji napravimo zapravo nas motiviše da nastavimo dalje, da se borimo i inspiriše nas da budemo najbolja verzija sebe jer samo tako možemo ostvariti sve ciljeve koje smo zacrtali.
  
Igra je izdržljivost 

Svi mi želimo da napravimo neke promene u svetu, ali jako je važno da te promene krenu od nas samih. Sport je zapravo sredstvo kroz koje upoznajemo sebe, svoja uverenja, osećanja, testiramo svoje granice i koje nam omogućava da gradimo samopouzdanje kroz osećaj komfora u svom telu. Sport je mikrokosmos šireg sveta, a kroz sport menjamo sebe i svet koji nas okružuje jer upravo tokom bavljenja sportom učimo puno toga o sebi i svojim mogućnostima. 

Igra je pomeranje granica

Sport nam pomaže da od ranog detinjstva upoznamo želje, mogućnosti, granice i naravno svoje telo. On nam pomaže da upoznamo svet na potpuno drugačiji način, da se izborimo sa različitim poteškoćama menjajući sebe, svoja uverenja, stavove i mogućnosti. On nas motiviše da idemo napred, da se ne osvrćemo i da rezultat upeha zavisi upravo od nas samih. 

https://www.youtube.com/watch?v=BUvEEVq4woU&ab_channel=Nike

Izvor: Nike