Image
Moda

NIKE OŽIVLJAVA ’AIR ALPHA FORCE’

 
19.01.2023.
0

Nošene od strane njegovog letećeg visočanstva, Michael Air Jordana između debija njegove druge i treće signature siluete, Nike nam ovog puta sprema iznenađenje pod nazivom ’AIR ALPHA FORCE’ i vraća nas u 1988.godinu.

Udubljujući se u istoriju Michael Jordana, možda ćete biti iznenađeni kada otkrijete da je NBA superstar Bullsa i pored svog ugovora sa Najkijem nosio non signature modele koje je Nike brend razvijao.

Kada posmatramo sezonu 1987-88, MJ je ulazio u svoju prvu celu sezonu nakon povrede, a ugovor sa Najkijem je bio poprilično mračan jer on lično nije imao nikakvih afiniteta prema svom Air Jordan 2 modelu.

Na sreću svih nas, sve se promenilo kada je Tinker Hatfield-Michael Jordan partnerstvo počelo dizajnom Air Jordan 3 siluete, međutim, u januaru 1988.godine, protiv New York Knicksa, MJ je na teren izašao upravo u modelu ’AIR ALPHA FORCE’.

Ovaj model nikada nije doživeo slavu kakvu ima njegova prepoznatljiva signature linija, ili Air Force 1 silueta, ali ove godine Nike želi da ’AAF88’ model vrati na tržište u svom OG obliku.

AAF88 zaista vraća u 1988.godinu jer preuzima sve tehničke specifikacije i dizajn ovog zaboravljenog modela. Slično Air Revolutionu, AAF88 poseduje kaiš iznad toe boxa koji je izrađen u beloj perforiranoj koži, dok su različiti kožni paneli sa detaljima šivenja u tonu koji je naglašen na swoosh brendingu, oko zgloba, kao i na kaišu. Na sredini jezika se nalazi ’AIR ALPHA FORCE’ logo, a trobojni midsole prepoznatljivog izgleda ima inkapsuliranu vazdušnu komoru u peti.

Povratkom ovog modela, očekuje se da ćemo imati prilike da se susretnemo sa dva GR colorway-a, kao i nekoliko SP izdanja koja će oglasiti veliki povratak i oživljavanje.

Lansiranje boja ’White Black Grey’ kao i ’White Fire Red Grey’ očekuje se u leto 2023. po ceni od $130, dok će boje White Venom Green’, ’Light Bone’, kao i OG colorway ’White University Red Black’ ugledati svetlost dana na jesen 2023. po ceni od $140.