Image
Zabava

Nike modeli inspirisani filmom

 
25.10.2021.
0

Sportski i modni brendovi konstantno pomeraju granice inovacija a neki od modela  patika često nastanu kao kostim filmskih junaka, a kasnije bivaju prilagođeni za svakodnevnu upotrebu.

Tokom godina, videli smo dosta modela patika inspirisanih filmskom i TV tematikom, ali dva modela za koje sa sigurnošću možemo reći da se izdvajaju od ostalih su NIKE ’AIR MAG’ i ’SPACE JAM’ AIR JORDAN 11.

Nike ’AIR MAG’ je konačno debitovao 2016. godine sa funkcijom automatskog vezivanja koje je viđeno u filmu ’BACK TO FUTURE Part II’. Bilo je dostupno samo 89 pari ovog modela, a Nike je ovim izdanjem podržao fondaciju Michael J. Fox-a u borbi protiv Parkinsonove bolesti i pronalaženje leka.

Nike Air Mag je opremljen senzorom koji automatski zateže i opušta patiku, kako bi odgovarala jedinstvenom obliku korisnika. Takođe poseduje i integrisane lampice u međuđonu, na peti, i kaišu, što na celokupni utisak dodaje još malo više futurizma.

Kao suparnik ovom revolucionarnom modelu nam dolazi patika koja je takođe debitovala 2016.godine i iste godine proslavila 20. rođendan filma ’SPACE JAM’ u kome jednu od glavnih uloga igra Michael Jordan, a model koji je nosio u filmu je viđen i na parketu, tačnije u NBA Playoff-u 1995.godine.

Retro izdanje iz 2016. godine završilo je kao najveći i najuspešniji release Najkija IKADA.

To je bila verna reprodukcija originalnog PE(player exclusive) od retro izdanja iz 2000. i 2009.godine, sa specijalnim detaljem na peti, tj. brojem 45 (#45) koji je Michael Jordan nosio na svom dresu po povratku iz penzije, a to je bilo i prvo retail izdanje Air Jordan 11.

Oba modela danas na resell tržištu dostižu poprilično velike cifre, a dok možda u bližoj ili daljoj budućnosti sačekamo jos neko retro izdanje ovih ’iconic’ modela,  Vi možete glasati za Vaš favorit u ovom duelu.

Izvor: sneakerbardetroit.com