Image
Kolekcionari

Nike Air Jordan IV “Zen Master”

 
30.06.2022.
0

Novo izdanje Nike Air Jordan IV modela može se pohvaliti eteričnom mešavinom ljubičaste i ružičaste boje koja predstavlja ZEN stanje svesti kroz učenje i trenersku karijeru Phil Jackson-a I usredsređenost na duhovnost.

Model Jordan IV nastao je davne 1989. godine i od tada doživeo je veliki broj reizdanja originalnih modela iz te godine kao i novih kolorita I kolaboracija sa raznim umetnicima, brendovima, dizajnerima ali i izdanja kojima Jordan brend odaje priznanja bitnim momentima u karijeri Michael Jordana.

Dugogodišnji NBA trener Phil Jackson koji je vodio dinastiju Čikago Bulsa devedesetih nosio je nadimak „Zen Master“ , a zbog njegove privrženosti principima koje su sledile kulture Istoka i Indijanaca i njegovog staloženog pristupa zaslužan je za unošenje smirenosti i ravnoteže u veoma konkurentnu košarkašku igru, a nekoliko NBA šampionata služi kao dokaz njene efikasnosti. Upravo iz tih razloga Jordan brend ovo izdanje posvećuje baš njemu I model nosi nadimak “Zen Master”.

Jordan 4 iako prvobitno kreiran kao patika za košarku kao lični model Michael Jordana, danas je jedan od najpopularnijih Retro Lifestle modela od kojih pojedina izdanja predstavljaju veoma vredne kolekcionarske primerke, a to se očekuje i sa “Zen Master” izdanjem. Čast da ih prvi prošeta našim ulicama imao je glumac Viktor Savić, a priliku da uz malo sreće dođete do svog para imaćete u raffle izvlačenju koje će biti najavljeno uz sve detalje na Tikebelgrade Instagram stranici.