Image
Zabava

BATMAN I NJEGOVA LJUBAV PREMA NIKE PATIKAMA

 
28.06.2022.
0

Na internetu već uveliko kruže slike o Air Trainer 3 modelu modifikovanom da bude deo opreme najbogatijeg superheroja. Specijalna varijanta popularnog modela kompanije iz Oregona je bila napravljena da bi ispratila estetiku kostima Batmana kojeg je glumio Michael Keaton u adaptaciji filma iz 1989. godine.

Model je zadržao midsole i delove uppera originalnog Air Trainer 3, sa strapom na prednjem delu koji je zaštitni znak cele Trainer linije, dok je gornji deo nadogradjen kožnim panelima koji prate stil kostima Mračnog Viteza.

Na modelu se već vide tragovi starenja, poput ispucale kože i središnjeg dela đona koji bi se raspao prilikom prvog koraka. Veliko interesovanje već vlada za ovaj model, gde na aukciji koja treba da se održi ovog leta se predviđa cena veća od 20 hiljada dolara.

Ali da li ste znali da je već u drugom delu filma Batman Returns koji je izašao 1992. godine, Michael Keaton nosio adaptiranu verziju modela Jordan 6?

Prateći estetiku kostima i način uklapanja patike iz prethodnog dela, Tinker Hatfield je lično sarađivao sa popularnim glumcem kako bi došli do najudobnije varijante idealne za dugotrajna snimanja.


Model Jordan 6 ovoga puta dolazi u mat crnoj boji koji idealno prati ostatak kostima, a za razliku od Trainer varijante na internetu kruže slike prilično očuvanih modela. Za razliku od modela iz prvog filma, redizajnirani Jordan 6 se nije pojavljivao na mnogim aukcijama iako postoji više pari namenjenih za snimanje. Jedna desna patika je prodata na Ebay aukciji 2015. godine za oko 8000 dolara.

Možda nisu upadljive kao Air Mag Martyja McFlyja ili pak Cortez koje je nosio Forrest Gump, ali Nikeovi redizajnirani modeli napravljeni za Batmana sigurno zaslužuju mesto u vrhu najboljih delova kostima u filmovima.