Image
Kolekcionari

AVIA VRAĆA KOŠARKAŠKU NOSTALGIJU KASNIH 80.-ih

 
17.11.2022.
0

Avia se vraća!

Osnovana u Oregonu 1979.godine od strane Džerija Stablfilda, severnoamerička kompanija za sportsku opremu je očigledno bila odsutna iz mejnstrim kruga modela patika tokom većeg dela dve decenije. Duo-otac i sin koje je upravljao Avia brendom pre nego što je Reebok otkupio ovaj brend, napravio je revoluciju razvojem konzolnog đona, svojevrsnog ’trampolina’ dizajna za koji je Avia uspešno tužila Nike 1991.godine.

Dok su različite siluete imale oponašajući izgled, rešenje koje je debitovalo pre 43 godine, najistaknutiji deo napornog rada Avie, stigao je tokom poslednjih nekoliko godina u obliku patike Virgil Abloh LV Trainer za Louis Vuitton brend.

Predlog Abloha stigao je usred promene interesovanja potrošača sa visoko tehničkih performansi na kalsične košarkaške patike iz 80.-ih godina.

Nekoliko brendova je ponovilo stare i nove stilove, svojih decenijama starih dizajnerskih rešenja, sa Avia pričom, uglavnom samo zbog kolekcionara i entuzijasta retro patika. U narednih nekoliko meseci, brend će tržištu ponovo predstaviti sebe i svoje legendarne modele 880 i 830.

Za razliku od retro modela na koje je sneaker community navikao, Avia ponovo lansira modele koje su nosili Scottie Pippen i Clyde Drexler, i zadržali su sve u originalu, do poslednjeg detalja.

Kvalitet i kolorit patika, pružiće starim i novim obožavaocima tačno iskustvo kasnih 80.-ih, ere koja je izrodila mnoge kultne modele patika koje su i dan danas aktuelne.

Brend Avia nije objavio nikakve proizvodne količine za retro modele, ali ono što možemo da zaključimo da je briga brenda i dalje milimetarska pažnja kvaliteta, a ne kvantiteta.

via sneakernews.com