Image
Moda

Nike objavio Air Max Day 2022 postavku

 
23.03.2022.
0

Mart je za neke 3. mesec u godini a za obožavatelje Air Max linije period kada se slavi izlazak jedne od najprepoznatljivijih silueta u istoriji footweara – Air Max 1 modela. Pored obaveznog show off-a i #airmaxday tagova na slikama u omiljenim bojama ovog modela, fanovi širom sveta željno iščekuju modele specijalno dizajnirane za najvažniji sneaker dan u godini – Air Max Day 2022.

Ono što je specifično za ovogodišnja izdanja jeste to što će određeni modeli biti dostupni samo u određenom regionu. Blueprint varijanta je rezervisana za Severnu Ameriku, La Ville Lumiere za Evropu, dok će Wabi Sabi Premium biti dostupan u radnjama širom Azije i Južne Amerike.

Nike Air Max 1 "Blueprint"
Nike Air Max 1 “Blueprint”
Release Date: Mar 26th, 2022
Price: $160
Style Code: DR0448-100

Blueprint model je inspirisan skiciranjem i alatkama koje se koriste u dizajnu, samim tim i print detalji na swoosh-evima sa grid linijama i plavom bojom koja neretko predstavlja plavu pozadinu panela za skiciranje. Gornjište je izrađeno od miksa suede kože i platna, kombinacije karakteristične za AM1 liniju modela. Unutar patike, tačnije na ulošcima postoji još jedan detalj a to su dekonsturisani nivoi modela Air Max 1, od gornjišta preko vazdušnih jedinica do đona, a ispod njih se nalaze obrisi granice Oregona i Sjedinjenih Američkih Država, i naravno zemaljska kugla ispod svega toga.

Nike Air Max 1 "La Ville Lumiere”
Nike Air Max 1 “La Ville Lumiere”
Release Date: Mar 26th, 2022
Price: $160
Style Code: DQ9326-100

La Ville Lumiere je model koji je inspirisan Parizom, koji je poznat i kao “Grad svetlosti”. Premium nubuck i Natural Bone, White i Navy Blue detalji predstavljaju modu i tradiciju Pariza, dok reflektivno gornjište predstavlja sav sjaj koji taj grad donosi. Na jezičku se nalazi datum koji predstavlja Air Max Day, dok se uz patike dobija i set privezaka koji se sastoji od datuma 3.26, mini swoosha i minijaturne replike Air Max 1 modela. Ova varijanta će biti dostupna u ženskim veličinama.

Nike Air Max 1 Premium “Wabi - Sabi”
Nike Air Max 1 Premium “Wabi – Sabi”
Release Date: Mar 26th, 2022
Price: $150
Style Code: DQ8656-133
Izvor: nike.com

Wabi – Sabi je Japanski estetski koncept koji se odnosi na opuštenije prihvatanje prolaznosti, prirode i melanholije, davanje prednosti nesavršenosti u svemu.
“Wabi”, u slobodnom prevodu “elegantna lepota skromne jednostavnosti”, i “Sabi” (prolaznost i raspadanje) zajedno tvore jedinstveni smisao, koji igra veoma važnu ulogu je u japanskoj kulturi.
Odatle i drugačiji pristup kreiranju modela, vintage izgled, naglašen stitching i đon koji izgleda kao da će da se raspadne pri sledećem koraku su neke od karakteristika ovog modela. XXXV oznaka je izvezena na delu pete, koja predstavlja 35 godina istorije Air Max linije uz nezaobilazni datum Air Max Day-a 26. 03.