A Cold Wall i Converse su predstavili novi AEON Active CX model

Image

Još jedan u nizu Converseovih CX modela će videti svetlost dana. Ovoga puta Samuel Ross sa svojim brendom A Cold Wall stavlja lični pečat na popularnu lifestyle liniju Converse-a.

izvor: Converse.com

CX linija je zamisljena da se svojim Custom fit gornjištem i Phylon gazištem izdvaja od „običnih“ Converse modela i da uz vajb klasičnih All Star patika dobijete i nešto više.

Nakon uspešne kolaboracije na Converse Lugged boot modelu kojeg karakterišu čvrsti materijali i iznošen izgled, Samuel Ross se odlučio za model koji vuče inspiraciju iz futurističkih modela za trčanje.

ACW je imao na umu lagan pristup patici, odatle i uklanjanje pertli sa ovog modela, naglašen izgled gazišta čiji specifičan izgled predstavlja izgled betona je potvrda mesta po kojem ove patike trebaju da koračaju. Pored CX gornjišta koje se prilagođava različitim tipovima stopala, Crater Foam gazište, odnosno sirovina od recikliranog otpada se koristi za povećavanje udobnosti kao i za smanjenje težine patike.

Na adaptivnom gornjištu se nalaze i delovi od Cordura tkanine prožeti 3M reflektujućim detaljima, dok na peti dominira plastično kućište za povećanu stabilnost, napravljeno 3D print tehnikom. Samuel Ross se u međuvremenu preselio u London, što je možda i poguralo ideju u njegovoj glavi da se okrene više „luxury sportswear-u“, što je i sam izjavio.

A-Cold Wall x Converse Aeon Active CX
Color: Black / Apple Green
Style: A00681C-001
Release Date: May 12, 2022
Price: $160


Prvi model u Microchip / Jade nijansi će se naći u prodaji već sredinom aprila, dok će druga Black / Green varijanta izaći mesec dana kasnije.

A-Cold Wall x Converse Aeon Active CX
Color: Micro Chip / Healing Jade
Style: A00679C-050
Release Date: April 12, 2022
Price: $160