Image
Zabava

3 MILIONA BOTOVA POKUŠALO DA KUPI ’Travis Scott x Fragment x Air Jordan 1 Low’

 
18.08.2021.
0

Travis Scott ponovo obara rekorde, ovog puta u online raffle-u.

Dugo očekivani Air Jordan 1 ’Travis Scott x Fragment’ lansiran je kroz Najkijevu SNKRS aplikaciji i kroz online prodavnicu Travis Scott-a. Sa izdanjima ove veličine i popularnosti, šanse da ih se regularni kupac dokopa veoma su male, ali su šanse eksponencionalno još manje kada se u celu priču uključe i botovi. To se upravo desilo prošlog meseca kada su pojedini Twitter korisnici tvrdili da su upotrebili botove za 32.000 prijava na raffle za ’Travis Scott x Fragment x Air Jordan 1 High’ na sajtu Travis Scott-a. Stručnjaci za održavanje Travisovog sajta i online shop-a tvrdili su ranije da rade na uklanjanju naloga botova, međutim, i ovaj put prijavljivanje za raffle nije moglo da prođe bez prijava ovog tipa.

Kada je raffle za ’The Travis x Fragment x Jordan 1 Low’ postao ’live’ na sajtu shop.travisscott.com, postojala je minimalna šansa da kupci unesu svoje podatke i nadaju se najsrećnijem ishodu, tj. kupovini ovog modela. Ubrzo nakon toga, raffle je zatvoren, patike su rasprodate, a većini kupaca je ostalo samo da se žale na ishod. Uobičajena stvar, reklo bi se. Kasnije su se sa naloga Travis Scott-a oglasili da je na raffle izvlačenju detektovano oko 3 miliona botova koji su isfiltrirani, kao i da će legitimno izvučene prijave biti uvažene, a dobitnici će dobiti svoj par patika. Za sada ostaje samo da se vidi koliko će u budućnosti anti-bot proces Travisovog online shoppa biti uspešan, ali je detektovanje toliko lažnih prijava svakako korak u dobrom pravcu.

’Travis x Fragment x Air Jordan 1 Low’ su u maloprodaji koštale $150, dok su resell cene, kao što nam je od ranije poznato kada su u pitanju kolaboracije sa Travis Scott-om i do deset puta veće. Patike se trenutno mogu kupiti za nešto više od $1500. Upravo je ovo razlog sve učestalijih upada botova na raffle-ove za koje možemo reći da su već postali uobičajena stvar, kako na svetskom, tako i na domaćem tržištu.

Izvor: complex.com